Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΒΡΑΧΟΥ




Την Τετάρτη 2/5/2012 φόρτωσα τη μηχανή και ξεκίνησα με την κοπέλα μου για τους Ωρεούς στη Β. Εύβοια. Κατά τις 1 περίπου το μεσημέρι, βρισκόμαστε 7 χλμ. πριν το Προκόπι να ταξιδεύουμε σ' ένα πανέμορφο τοπίο. Ήμασταν στο τμήμα εκείνο όπου έχεις το ποτάμι και βλάστηση στα δεξιά σου (εννοείται με κατεύθυνση προς Προκόπι) και αριστερά απόκρημνα βράχια, που τα συγκρατούν τοίχοι αντιστήριξης και πλέγματα.

 


Πρέπει να πήγαινα με 70 χλμ./ώρα, ήρεμος, όταν ξαφνικά σκάει στο οδόστρωμα ένας βράχος και αμέσως περνάμε εμείς δίπλα του, άθικτοι! Η διάμετρος του βράχου πρέπει να ήταν παραπάνω από μισό μέτρο και έσκασε περίπου 2μ. μπροστά κι 1μ. αριστερά από τη μηχανή, εντός της λωρίδας μας! Από θαύμα οδηγούσα ελαφρώς δεξιά. Το βράχο τον είδα λίγο πριν αγγίξει το έδαφος, άκουσα έναν κρότο και πρόλαβα να δω να φεύγουν μερικά μικρά κομμάτια που έσπασαν από την πρόσκρουση. Κανένα δε μας ακούμπησε ή ήταν τόσο μικρά που δεν καταλάβαμε τίποτα! Τη σκηνή αυτή τη βλέπω ολοζώντανα ακόμα και τώρα στο μυαλό μου και θυμάμαι ότι όλα έγιναν τόσο γρήγορα, που ούτε πρόλαβα να στρίψω τη μηχανή, ούτε πρόλαβα σχεδόν να παγώσω από φόβο. Απλά πέρασα εντελώς δίπλα και μετά το συνειδητοποίησα. Συνειδητοποίησα ότι θαυματουργικά σωθήκαμε και πως πήρα απάντηση σ' ένα ερώτημα που είχα λίγο πιο πριν στη διαδρομή. Σκεφτόμουν “να πάμε να προσκυνήσουμε τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο, ή μήπως όχι, να μην καθυστερούμε και άμα είναι άλλη φορά, ή στο γυρισμό ίσως;”. Πραγματικά αυτό σκεφτόμουν πιο πριν! Ε, μετά το γεγονός εννοείται πως πήγαμε κι ανάψαμε κερί. Εκεί μέσα στην Εκκλησία, δίπλα από το σκήνωμα του Αγίου, μας βρίσκει μια κυρία και μας λέει βουρκωμένη “Ήμασταν πίσω σας και σας βλέπαμε... Τα βράχια πάνω απ' τα κεφάλια σας πέρναγαν... 20 αυτοκίνητα σταμάτησαν μετά από την κατολίσθηση... Η Παναγιά κι ο Θεός μαζί σας!” Την ευχαριστήσαμε και φύγαμε συγκινημένοι. Δεν είχαμε καταλάβει τίποτα. Ήμασταν οι πρώτοι λοιπόν, μπροστά απ' όλους, όταν συνέβη η κατολίσθηση.

Ο Θεός μας έσωσε εκείνη την ημέρα από βέβαιο θάνατο (ή σοβαρό τραυματισμό, πείτε το όπως θέλετε) και ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος ο θαυματουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.