Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ



Παρακάτω και ένα άλλο θαύμα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου...
 (Απρίλιος του 2007)...

Πριν από 3-4 χρόνια έτυχε κάποιο πρόβλημα στην οικογένειά μου, θέμα υγείας και ιδιαίτερά σοβαρό.Έχει ξεπερστεί & όλα είναι περίφημα τώρα. Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα έταξα στον ΟΣΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΡΩΣΣΟ να πηγαίνω κάθε χρόνο στη χάρη του περπατώντας όσο μου το επιτρέπει ο ΘΕΟΣ και η ηλικία μου.

Φέτος που πήγα πάλι έμαθα από δικό μου συγγενικό άτομο που βρισκόταν εκεί στην εκκλησία του αγίου μια κυρία εξιστορούσε ένα πραγματικό γεγονός που της συνέβη λέγοντας ότι με τη βαθιά πιστη και θέληση που είχε ο Αγιος της έδωσε αυτό που ήθελε. Ηταν ζευγάρι παντρεμένο 10 χρόνια (ελληνες ομογενης της γερμανίας) έκαναν προσπαθειες για να αποκτήσουν παιδί αλλά ήταν αδύνατο ακόμα και εξωσωματική. Είχαν ακούσει για τον ΟΣΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΡΩΣΣΟ, ήρθαν & παρακαλεσαν να τους χαρίσει ένα παιδί. Η γυναίκα άφησε τη ΒΕΡΑ της πάνω στο σκίνωμα του ΑΓΙΟΥ και επέστρεψε πάλι πίσω στη γερμανία. Μετά απο μερικούς μήνες μαθαίνει ότι είναι έγκυος εφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι αλλά είχε μια μικρή αναπηρία στο χεράκι του. Αφού σαράντησε το μωρό έκαναν εγχείρηση και είδαν με έκπληξη οι γιατροί ότι στην παλάμη του μωρού υπήρχε η βέρα που είχε αφήσει η γυναίκα!!!
 Και άλλη διήγηση για θαυμαστή παρουσία του Αγίου Ιωάννου Ρώσσου:

"...Συγκινητική είναι και η παρουσία του Αγίου τον Μάρτιο του 1999 στη Σερβία. Όπως η υπέρμαχος Στρατηγός, η Παναγία μας, ενδυνάμωσε τους στρατιώτες μας το 1940, έτσι και ο άγιος Ιωάννης ο Ρώσος σε οράματα που πολλοί τον είδαν, τους βεβαίωσε: «Πηγαίνω στο Βελιγράδι, γιατί σφαγιάζεται η Ορθοδοξία». Και πράγματι· ντυμένος στρατιωτικά ο Άγιος ενίσχυε πολλούς Σέρβους την περίοδο εκείνη με τη θαυματουργική παρουσία του, όπως το κατέθεσαν αυτόπτες αξιόπιστοι μάρτυρες Σέρβοι..."
 ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 1965

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ.

Ο ναός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Βασιλικό χτίστηκε κατά τα έτη 1966 - 1972, ύστερα από θαύµα Αγιοφάνειας του Οσίου περί τα τέλη Αυγούστου 1965, σε παρακείμενη οικία του Αναστασίου Στυλ. Παπαφράγκα.
Επάνω στον τοίχο ενός µικρού µονόριχτου δωµατίου, στην αυλή του σπιτιού εκείνου, φανερώθηκε τότε, η µορφή της νεκράς κεφαλής του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου. Ήταν µια µορφή γλυκιά, χλωµή, µε κέρινο χρώµα νεκρού λειψάνου (ως 10 εκατοστά) και δεν µεταβλήθηκε ούτε επηρεάσθηκε από το χρόνο, τη φθορά ή την υγρασία του περιβάλλοντος επί 14 έτη (1965-1978).
-Τι είχε γίνει; ερωτούσαν όλοι µε απορία.
-Οι γυναίκες του σπιτιού εκείνου εξήγησαν ότι στο µέρος εκείνο του τοίχου είχαν πάνω σε ξύλινο ράφι ένα µπουκαλάκι µε λάδι από το καντήλι του Αγίου που είχαν πάρει από το Ναό του στο Προκόπι Ευβοίας, όπου βρίσκεται ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος ολόσωµος. Το είχαν λησμονήσει το μπουκαλάκι εκεί και όταν θέλησαν να ασβεστώσουν το δωµάτιο το μετακίνησαν και ω! του θαύµατος! πίσω από το κουτί αυτό που είχε το λάδι, την εικόνα του αγιασµού και την κλωστή µε το ανάστηµα του λειψάνου, φάνηκε η κεφαλή αποτυπωµένη στον τοίχο. Α! αναφώνησαν οι νοικοκυρές (µάνα και κόρη): "είναι ο Αι- Γιάννης ο Ρώσος"!! Έτσι έγινε! "Και ο εωρακώς µεµαρτύρηκεν και αληθινή εστίν η µαρτυρία αυτού" (Ιωάν. ΙΘ' 35).
Επί 13 χρόνια το σπιτάκι εκείνο από κουζίνα έγινε προσκυνητάρι, κρεμάστηκαν εικονίτσες, άναψαν καντήλια, κεριά και λαµπάδες. Έγινε τόπος λατρείας του θαύµατος που έλαµπε στον τοίχο, εκείνο το κεφαλάκι. Αλλά κάποιος άγνωστος, άπιστος, πήγε νύχτα και το κατέστρεψε. (Δυστυχώς, αφού έσκαψε το σοβά του τοίχου το 1978). Εν τω µεταξύ για τους πιστούς για την εκκλησία µας για την Ιερά Μητρόπολη η φανέρωση αυτή (Η ΑΓΙΟΦΑΝΕΙΑ) ήταν θέληση του Οσίου να ανεγερθεί ναός του στο ΒΑΣΙΛΙΚΟ (δεν υπήρχε προ του γεγονότος αυτού σκέψη για εκκλησία καµµία). Άρα ήταν ένα θαύµα η επίσκεψη (µ' αυτόν τον τρόπο) του Αγίου Ιωάννου, σαν να έλεγε: "Θέλω να µείνω κοντά σας, στον τόπο σας, στο χωριό σας".
Και χωρίς αναβολή οι ενέργειες άρχισαν (α µ' έπος, αµ' έργον) µε ενθουσιασµό, µε καθολική συµµετοχή του κόσµου και ο ναός θεµελειώ­θηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1966, ηµέρα Κυριακή από τον τότε πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας κ. Πολύκαρπο Χρυσικό, µετά από πανηγυρική θεία λειτουργία στην Κοίµηση της Θεοτόκου. Από τότε την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου γιορτάζουµε µεγαλοπρεπώς την ΑΓΙΟΦΑΝΕΙΑ του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου. Έγινε για το Βασιλικό τοπική πανήγυρις µε συρροήν. κόσµου από όλη την Εύβοια.
 1.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ (ΑΦΗΓΗΤΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ)

Επειδή σήμερα στο Άγιο Όρος, στα Ιεροσόλυμα, στην Αγία Ρωσία, τιμούν τον Αγιάννη το Ρώσο, του οποίου το άφθορο λείψανο αναπαύεται στο Προκόπι της Εύβοιας, θα σου πώ ότι ο άγιος του Θεού- ευσπλάγχνως- προστάτεψε τη ζωή του πατέρα μου, στα χρόνια του Εμφύλιου, όταν εκείνος, υπηρέτησε ως πολύ νέος στρατιώτης.

Ως στρατιώτης, μένοντας στο νησί, στο τμήμα των διαβιβάσεων- πριν αναλάβει ολομόναχος-εθελοντικά- μια αποστολή επικίνδυνη στα όρια ζωής και θανάτου- επικαλέστηκε την ενίσχυση και προστασία του Ρώσου Ιωάννη.

Υποσχέθηκε στον Άγιο - αν έβγαινε ζωντανός, αν παντρευόταν αργότερα και αν αποκτούσε παιδί- το πρώτο του παιδί, να το βάφτιζε στο ναό, στο Προκόπι, και ας ήταν στην άλλη άκρη της Ελλάδος η ιδιαίτερή του πατρίδα.

Περπάτησε για ώρα πολλή, με φλογερή προσευχή και με χτύπους καρδιάς που σχεδόν άκουγε δυνατά τον αχό τους, πέρασε δάσος, προχώρησε μέσα απ' τις τάξεις του "εχθρού" χωρίς να συναντήσει κανέναν, και χωρίς κανείς να τον ανταμώσει.

Όταν έφτασε εκεί που έπρεπε-οι αξιωματικοί που τον περίμεναν, βλέποντάς πως έφτασε ζωντανός, δεν πιστεύαν στα μάτια τους.
- Γιατί;
-Επειδή ο χώρος τριγύρω ήταν πλημμυρισμένος από τις ενάντιες δυνάμεις.

Ο νεαρός -τότε- στρατιώτης, έκανε το σημείο του σταυρού,

ε υ γ ν ω μ ό ν ω ς.

Το δώρο της σωτηρίας, ουδείς του το χρώσταγε.

Το ήξερε.

Το ήξερε διότι κάθε μέρα, έβλεπε δεκάδες να σωριάζονται γύρω του οι σκοτωμένοι.
Και βέβαια κάμποσα χρόνια αργότερα, ο πατέρας, εκπλήρωσε εκείνο το τάμα και στον Αγιάννη το Ρώσο, με βάφτισε.
2.ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΓΚΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Α. Οι Ευβοείς σε αυτόν προστρέχουν σε όποιο πρόβλημά τους.
Πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε σε μια κοπέλλα, που παρουσίαζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν το ήξερε και της ζήτησε να του πάει πρόσφορα που είχε τάξει και το είχε ξεχάσει.
Την επομένη ημέρα πήγε σε γιατρό και πρόλαβε τα χειρότερα. Φυσικα τακτοποίησε και το τάμα της.

Άλλοτε θεράπευσε κοπέλλα από κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο ,παρουσιαζόμενος ολοζώντανος μπροστά της την ώρα της μαγνητικής τομογραφίας.

Πολλοί σταυρώνονται με λάδι από το καντήλι και σταματουν οι πόνοι και θεραπεύονται την ίδια στιγμη.

Εχει ιδιαίτερη αγάπη στα μικρά παιδιά .
Πολλοί άνθρωποι βλέπουν να λείπει από την λάρνακά του επειδη τρέχει για βοήθεια παντου και μετα τον βλέπουν να επιστρέφει και να ξανατακτοποιείται μέσα σε αυτήν.
Αυτά προς δόξα Θεου και του Αγίου.

Β.Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ ΜΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΟΓΚἺΔΙΟ ΠΟΥ ΠΟΝΟΥΣΕ ,ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΤΕΡΝΟ,ΑΝΑΜΕΣΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΗΘΗ.ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑ
ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΑΠΛΩΜΕΝΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Τ Ι Π Ο Τ Α!!!!!!!!!!!

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!!!!!!!!
...........................................................................................................................................................
ΠΗΓΗ.........http://www.agiooros.net/forum/viewtopic.php?f=45&t=2054

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.