Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρωσσος απαντά στο "γιατί" μιας γυναίκας

Η Α.ήταν παντρεμένη 8 χρόνια και δεν είχε παιδιά. Προσπαθούσε όλα αυτά τα χρόνια αλλά το παιδί δεν ερχόταν αν και το λαχταρούσε παρα πολύ. Απο μικρή προσευχόταν και πίστευε γιατί έτσι την είχε μάθει η μητέρα της. Πολλές φορές είχε επισκεφτεί και τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο και τον παρακαλούσε για το θέμα της. Μάλιστα του έλεγε "ότι θα περιμένει την απάντηση απο τους Ουρανούς", ωστόσο ήταν πικραμένη που ο καιρός περνούσε έτσι ενώ ο συζυγός της προσπαθούσε να τη παρηγορήσει, ακόμα και με πνευματικά λόγια. Ήταν χειμώνας του 1979 όταν πήγε για άλλη μια φορά απο τις τόσες πήγε στο εικονοστάσι της να προσευχηθεί αλλά δεν μπορούσε ούτε καν να συγκεντρωθεί.Είχε αποκάμει απο την "υπομονή" της όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα ένοιωθε ένα κόμπο να την πνίγει και ήθελε να φωνάξει.Όντας σε μια τέτοια άσχημη ψυχολογική κατάσταση είδε την εικόνα του Αγ. Ιωάννη του Ρώσσου και του λέει φωναχτά:

- Επιτέλους, τι σου έχω κάνει άγιε μου; Γιατί ο Θεός δε μου δίνει παιδιά; Γιατί; Άγιέ μου με μισείς;

Περασμένα μεσάνυχτα, αφού έπεσε να κοιμηθεί με το σύζυγό της, άκουσαν και οι δυο κάποιον να ανεβαίνει τα εξωτερικά σκαλιά και ξύπνησαν. Νόμισαν πως ήταν κάποιος απο τους υπαλλήλους της εταιρίας που έκανε λάθος την ώρα και για κάποιο λόγο ήρθε στο σπίτι.Άκουσαν να χτυπά η πόρτα (που ήταν κλειδωμένη) και αυτή ξαφνικά άνοιξε, και μέσα σε μια λάμψη εμφανίστηκε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος και της είπε γλυκά:

- Α,τι προσευχή ήταν αυτή που έκανες απόψε;Οι άγιοι παιδί μου δε μισούν κανέναν. Δεν είναι θέλημα Θεού να κάνεις ακόμα παιδιά. Θα περάσουν άλλα δυο χρόνια και τότε θα έρθει αυτή η χαρά!!

Πράγματι, πέρασαν τα δυο χρόνια, ήρθε το 1981 και ήρθαν απο τότε τα παιδιά που τόσο λαχταρούσε η Α...


ΠΗΓΗ..... http://www.agiooros.net/forum/viewtopic.php?f=45&t=2054&start=20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.